Veerkrachtig verder na verlies

Thema scheiding

Groepstraject voor kinderen en jongeren die te maken hebben met een verlies door scheiding.

We willen je met dit traject een plek aanbieden om te oefenen in het leren omgaan met de scheiding van je ouders en alle gevoelens en veranderingen die de scheiding met zich meebrengt. Een plek waarin je ook kan oefenen in het aansterken en uitspreken van je eigen stem, in dat wat voor jou écht belangrijk is.

Eerst nemen we de tijd om elkaar te leren kennen en samen een veilige plek te creëren waarin je je vrij kan voelen om te delen over je binnenkant en je ervaringen rond de scheiding, wat jij fijn maar ook wel lastig vindt en hoe het je leven verandert. Jouw verhaal en jouw eigen beleving staan centraal. Jij mag goed voelen over wat en hoe je het wil delen. We gaan zeker niet alleen maar praten maar werken veel met creatieve opdrachten en rituelen.

We werken ook in een groep. We krijgen veel kansen om te leren van elkaar want we staan stil bij elkaars beleving en horen ook hoe anderen omgaan met het verlies door de scheiding. Dat kan heel verbindend zijn, je kan bijvoorbeeld ervaren dat je niet alleen bent en je gesteund voelen en inspiratie krijgen om zelf verder stapjes te zetten in de verwerking van de scheiding. We oefenen samen in het brengen van moeilijkere boodschappen aan onze ouders. We kijken met zorg naar wat gedeeld wil worden en wat voor jou nog te spannend aanvoelt.

Je krijgt ook informatie over hulpbronnen om te leren omgaan met de scheiding en een groeiboek waarin je jouw gedachten, gevoelens, ervaringen, jouw stem kan uiten op een manier die bij je past. 

We hopen dat jij zo weer wat (veer)kracht in jezelf kan vinden in het omgaan met de scheiding van je ouders.

Praktisch

Veerkrachtig verder na verlies – Thema scheiding

Drie sessies voor kinderen van 9 tot 12 jaar of van 13 tot 15 jaar.

20, 27 april, 04 mei 2024

Voor de groep 9-12 jaar telkens van 10u tot 12u.

Voor de groep 13 tot 15 jaar telkens van 13u tot 15u

De trajecten gaan door in De Bleekweide

Vooraf

Een individueel in te plannen intakegesprek met de ouders.

Een individueel in te plannen intakegesprek met het kind of de jongere.

Achteraf

Een individueel in te plannen terugkoppelingsgesprek met de ouders en het kind/jongere. 

Kostprijs: 160 euro voor het traject van drie sessies. Intake- en terugkoppelingsgesprekken zijn niet inbegrepen (uurtarief 65 euro)

Er wordt een terugbetaling door de mutualiteit voorzien.

Inschrijven

Voor inschrijvingen en informatie: hannerossey@bleekweide.be of coraliedierckx@bleekweide.be