Rots en water gezinsbegeleiding

Individuele gezinstrajecten

Samen doen – samen voelen – samen spelen en ervaren – samen leren – samen leren liefdevol en krachtig grenzen aangeven-– samen verbinden

We starten met een verheldering van de gezinshulpvraag. Ouders en kinderen formuleren samen hun groeistukje, wat ze willen leren en oefenen. Daarna komen we in beweging en doen we veel  lichaams- en ervaringsgerichte oefeningen en spelvormen uit het Rots-en Wateraanbod. Uit het hoofd, in ons lijf. De focus ligt op het inoefenen van vaardigheden die het lichaams- en emotioneel bewustzijn kunnen helpen versterken.

We oefenen samen  in comfortabele kledij en op blote voeten. Een sessie duurt gemiddeld een uur. Een traject bestaat uit minimum drie sessies maar in gezamenlijk overleg kan het ook langer duren, afhankelijk van wat er nodig is. Het is geen vervanging van een lopende individuele begeleiding, maar kan wel ondersteunend ingezet worden.

Voor wie?

Voor gezinnen met kinderen of jongeren waarbij praten niet altijd goed lukt.

Gezinnen die handvatten zoeken om met lastig aanvoelende dynamieken aan de slag te gaan.

Gezinnen die meer onderlinge positieve contacten willen ervaren, verbinding opnieuw willen voeden. 

Voor ouders die vanuit een ervaringsgerichte aanpak en via spel en plezier willen bijdragen aan meer verbinding binnen het gezin.

Voor ouders die hun kinderen willen steunen in het vergroten van hun veerkracht en lichaams- en emotioneel bewustzijn, die uit de opgedane ervaringen graag inzicht willen ontwikkelen in de eigen opvoedingsstijl.

Praktisch

Er wordt gewerkt aan een uurtarief van 75 euro. Vanaf meer dan vier wordt per persoon 10 euro bijgeteld. De totale kostprijs van het traject is afhankelijk van de duur ervan. Gedeeltelijke terugbetaling door de mutualiteit is mogelijk. Leeftijd kinderen: vanaf 7 jaar.

Meer info: coraliedierckx@bleekweide.be