PUBLICATIES

Anders kijken en luisteren naar kinderen en jongeren!

 

Eindelijk! Het boek van Lut Celie  is opnieuw verkrijgbaar. Kakelvers. Bestellen kan via bol.com, in de reguliere boekhandel.

Voor getekende exemplaren, mailen naar info@bleekweide.be met vermelding ‘boek Lut Celie’. Veel leesgenot!

Prijs: € 19,99

Hoe kunnen we kinderen en jongeren beter begrijpen in hun zoektocht, hun emotioneel lijden? Wat te doen met gekraste zielen, bekraste armen, ontembare emoties of apathisch gedrag? Van kleine kwetsuren tot diep leed: kinderen en jongeren geven soms kleine signalen of stellen grote daden die ons machteloos en met veel vragen achterlaten.

In “Anders kijken en luisteren naar kinderen en jongeren” vertelt psychotherapeute Lut Celie over haar ervaringen in het therapiecentrum De Bleekweide.  Over hoe ze met kinderen en jongeren op zoek gaat naar de kracht in henzelf.  Want al is er veel pijn, onmacht, angst en verlies, er is ook altijd hoop.  Als we maar goed luisteren en leren kijken door een dubbele bril.

Het kleine sterven

De dood van een kind verstoort onze kijk op het leven veel ernstiger dan die van een volwassene, want kinderen ‘horen’ niet te sterven.  Wat in dit documentaire verhaal over kinderen en de dood centraal staat, zijn de gevoelens en gedachten van kinderen en volwassenen die op het scherp van de snee leven.  Hierbij komen thema’s en ervaringen aan bod die in de literatuur over dit onderwerp tot nu toe verwaarloosd zijn.  Het gaat over het leven met een doodziek kind, over het moederinstinct en de noodzaak om een kind los te laten, over doodsangst en doodsverlangen, over afscheid nemen en zelf het moment van sterven kiezen., over kinderen die ’terugkomen’ na hun dood, over puinruimen na een overlijden.  Het gaat over verdriet en onmacht, maar ook over hoe mensen – wij allemaal – het leven in al zijn intensiteit en schoonheid vaak pas ontdekken in tijden van grote nood.  De kinderen in dit boek zijn geen zielenpootjes, of mini helden die hun lot o zo moedig dragen.  Zeker, er zijn schatjes bij, moedige en wijze kinderen.  Maar ook echte pestkinderen die je eens flink door elkaar zou willen schudden, kinderen die je als ouder soms naar de maan kunt wensen.  Kortom: gewone kinderen die iets ongewoons doormaken.

Prijs: € 18,45 bij Bol.com