Mindfulness

In het voorjaar gaat opnieuw een mindfulnesstraject van start in de Bleekweide. Mindfulness betekent letterlijk aandacht geven aan het nu, het enige moment dat we hebben. Met deze vorm van aandacht draag je zorg voor jezelf, kan je jouw geest tot rust brengen, leer je jouw grenzen kennen, stimuleer je je creativiteit en hoef je jezelf niet langer voorbij te lopen in een soms hectische wereld. Tijdens het traject beoefenen we samen een andere manier van kijken, denken en voelen. Dit vraagt oefening, daarom dat we 8-weken samen op pad gaan. Je leert je lichaam (opnieuw) gewaarworden en je bewust te zijn van de signalen die het je geeft. Je ontwikkelt een milde houding ten aanzien van jezelf, jouw gedachten en emoties in plaats van jezelf te verliezen in een (stressvolle) situatie.

Ben je nieuwsgierig om te ervaren wat het inhoudt? Schrijf je dan in voor het introductiemoment op zondag 26 februari (9u-12u) via simon@samencoaching.be

De introductiedag gaat door in de hartenzaal van De Bleekweide
Inschrijven kan op vrije bijdrage

Merk je bij jezelf op dat je af en toe graag wat verstilling zoekt? Of je de nood hebt af en toe in een kleine groep te mediteren? Of gewoon even proeven van wat mediteren voor jou kan doen?
Wat het antwoord ook is, het is allemaal oké. Om de twee weken heb je de kans om aan te sluiten bij de meditatiemomenten die dan plaatsvinden. We nemen de tijd om op de pauzeknop te duwen en in een (kleine) groep te mediteren. Samen mediteren stimuleert je om meer te oefenen, ook wanneer je niet bij de groep bent. Bijkomend kan je ook uitwisselen met elkaar.

www.samencoaching.be