Vergeving: bevrijd jezelf

In ons leven komen we onvermijdelijk in situaties waarbij we zo erg gekwetst worden dat het moeilijk is om diegene(n) die ons die pijn bezorgde(n) te vergeven. Vergeven zou de ander verontschuldigen, alsof het niet is gebeurd, maar vaak wil de pijn net erkenning en bestaansrecht krijgen. Toch voelen we ergens diep in ons hoe we, zolang we die pijn met ons meedragen, zolang we niet vergeven, onszelf vastzetten.

Het is als een onzichtbaar gif dat door ons lichaam stroomt. Soms voelen we zelfs letterlijk hoe het niet vergeven energie vreet.

 

Daarom is vergeving van de ander juist een geschenk voor jezelf, het gaat over jezelf bevrijden van oude pijn, van het verleden, zodat je terug eigenaar kan worden van jouw leven, van jouw geluk.

Vaak liggen er achter de pijn onvervulde verwachtingen, verwachtingen die de ander niet wou/kon invullen. Dit brengt gevoelens van kwaadheid, haat, angst, onmacht, verdriet, … met zich mee.

Deze gevoelens krijgen ruimte en mogen gevoeld worden zonder oordeel.

Toch kunnen we de ander niet veranderen.

Het enige wat we kunnen doen wanneer we een tekort aan liefde ervaren, is leren hoe we die liefde aan onszelf kunnen geven

Hoe?

Tijdens deze workshop gaan we dit proces aan vanuit ons hart.

We vertrekken vanuit het gedachtegoed van een ‘Cursus in Wonderen’, een visie die ons helpt om anders te kijken naar onszelf en de ander, die ons helpt het ego te doorzien en terug contact te maken met de bron van liefde.
We werken met ‘Live the Connection’, visualisatie, meditatie, schrijven, …

Zo worden relaties opgehelderd waardoor innerlijke heling ontstaat en de weg naar innerlijke vrede en vreugde weer wordt vrijgemaakt.

Voor wie?

Voor iedereen die zichzelf en anderen wil bevrijden van het verleden en liefdevol de toekomst in wil stappen.

Voor iedereen die bereid is om te vergeven, maar toch steeds opnieuw in de netten van het verleden blijft vasthangen.

Voor iedereen die uit de rol van slachtoffer wil stappen en vanuit zachtheid voor zichzelf de verantwoordelijkheid voor zijn eigen geluk en vrede wil opnemen.

Om te vergeven is het niet noodzakelijk dat mensen nog in leven zijn of dat we er nog met in contact zijn.

Praktische info

Begeleiding workshop?
Lisa De Palmenaer en Annemie Meuleman

Waar?
De Bleekweide

Wanneer?
Zaterdag 19 december 2020 van 10u30 tot 16u30

Prijs?
75,00 Euro per persoon

Hoe inschrijven?
Inschrijven kan door een mail te sturen naar lisa.bleekweide@gmail.com of annemie.rebalance@gmail.com