DAG VAN DE VEERKRACHT

Dinsdag 4 oktober 2022 in VZW De Bleekweide
Groot Begijnhof 16, 9040 Sint-Amandsberg
Alle workshops en lezingen zijn gratis

(in het kader van de tiendaagse van de veerkracht)
Inschrijven kan door te mailen naar info@bleekweide.be met vermelding van de workshop(s) of lezing die u wil volgen.
Hopelijk tot dan!


Het programma

Authentiek in verbinding gaan met je kind(eren)
10u – 11u (workshop)
Tineke Van Eetvelde
Onze kinderen vertellen ons iets met hun gedrag: verzet, ontploffingen, aangepast gedrag of net stilte en zich terugtrekken. Hun ferm gedrag raakt vaak ‘iets’ bij ons als ouders. Hoe kunnen we naar hen luisteren en hun gevoel erkennen waardoor jullie band op lange termijn versterkt wordt? Hoe kan je als ouder een grens stellen, zonder over je eigen grens of die van je kind te gaan? We tonen in deze workshop op een herkenbare manier hoe je anders kan leren luisteren naar en omgaan met het gedrag van kinderen en jongeren.

Emotionele Remediëring aan de hand van gevoelsplekken
11u – 12u15 (lezing)
Lut Celie

Kinderen en jongeren maken van alles mee op school en daarbuiten: de scheiding van hun ouders, gepest worden, de dood van dierbaren … gevoelens hiermee gepaard worden vaak opgekropt en tonen zich later in moeilijk en extreem gedrag (agressie, woede ea). De ER-methode zorgt ervoor dat elk kind, elke jongere kan leren om een opgekropte ontaarde emotie om te zetten in een constructieve taal. De Bleekweide bouwt adhv de ER-methode ‘gevoelsplekken’.
Coördinator Lut Celie vertelt je er alles over.

Gescheiden ouders: inkijk in een kinderhoofd
13u – 14u (lezing)
Julie De Muynck


Beweeg in contact met jezelf
14u30 – 16u (workshop)
Lisa De Palmenaer & Lisa Foucart

We staan stil bij ons lichaam, de drager van onze gevoelens. Via beweging en dans geven we ruimte aan wat er vanbinnen in ons leeft.
We maken ruimte om te voelen en brengen dit naar buiten, zonder veel woorden, gewoon door te laten zijn en door onze eigen weg te volgen
.

Is Zelfzorg een trend of nu werkelijk zinvol?
16u15– 17u15 (lezing)
Gwendolyn Van Cauwelaert

In onze prestatiemaatschappij geraken we vaak onbewust ver af van ons eigen innerlijke ritme. Meer nog, we komen er vaak haaks op te staan… We houden ons staande in vele rollen: als vrouw, als moeder, als dochter, als zus, als vriendin, als collega, als werknemer… Vaak houden we dit lang vol, zonder veel moeite. Tot er een barstjes ontstaan en er tenslotte iets breekt.
Als je preventief handvaten zoekt om je eigen ritme in vraag te stellen, kom dan zeker luisteren….