Scheiding

Groepstraject voor kinderen van gescheiden ouders

De bedoeling van dit groepstraject is tegelijk heel eenvoudig en heel rijk: kinderen samenbrengen in een veilige groep en samen stappen zetten in het leren omgaan met de scheiding. De veranderingen, de vragen, de gevoelens, alles wat zichtbaar en onzichtbaar gebeurt bij kinderen na een scheiding. Ook al waren ze nog heel klein toen alles gebeurde.

Ik geef hen ruimte om van elkaar te leren, ik leg zelf systemen uit die kunnen ontstaan na een scheiding, ik zoek met hen wat ze nodig hebben op dit moment in hun proces, ik ontwikkel kracht om als kind te kunnen blijven staan, om goed te blijven voelen wat van zichzelf is.

Alles is gebaseerd op het vermogen van kinderen om zelf te voelen, zelf te denken, zelf te doen. Zolang ze daar maar de ruimte toe en het vertrouwen in krijgen.

Kinderen hoeven geen praters te zijn om hun plek te vinden in deze groep. We werken heel symbolisch, actief, creatief en op maat van elk kind.

 

Ik kies voor 5 bijeenkomsten met de kinderen zelf. Daarnaast gaan er twee dagen door met de kinderen en hun ouders, in de natuur. Eentje met de mama’s, eentje met de papa’s. Heb je twee mama’s of twee papa’s, dan kies jij met hen welke dag(en) je komt. Die dagen staan in teken van verbinding, van samen doen. De inhoud van die dagen wordt mee bepaald door de kinderen zelf.

Het is geen probleem als niet allebei jouw ouders zo een dag zien zitten, jij blijft sowieso welkom!

Voor wie?

Voor kinderen uit de lagere school (2e tot 6e leerjaar). Het groepstraject gaat door vanaf 8 inschrijvingen.

Praktische info

Waar?
De Bleekweide Gent

Wanneer?
12 september ’20 van 09h30 tot 11u30: bijeenkomst kinderen
19 september ’20 van 09h30 tot 11u30: bijeenkomst kinderen
26 september ’20 van 09h30 tot 11u30: bijeenkomst kinderen en aansluitend tot  17u00 ouder-kinddag (papa’s)
03 oktober ’20 van 09h30 tot 11u30: bijeenkomst kinderen en aansluitend tot  17u00 ouder-kinddag (mama’s)
10 oktober ’20 van 09h30 tot 11u30: bijeenkomst kinderen 

Prijs
€ 200,00 voor het volledige traject, inclusief twee ouder-kind dagen
Terugbetaling via de mutualiteit is mogelijk

Inschrijven
Je kan inschrijven door een mail te sturen naar juliedemuynck@bleekweide.be. Ook voor meer informatie kan je op dit email-adres terecht.